torsdag 11 september 2008

Sommar för en dag 9/9

(Lite bilder från mobilen)




Sommaren kom tillbaka för en eller två dagar. Det kändes fantastiskt att vakna av solens strålar, dock lite sent. Med vad gör det en ledig dag. Vi ungdomar vaknar när alla andra arbetare normalt skulle äta lunch i princip. Men vi får våra 8 timmar och det är ju bra för oss, allt enligt vetenskaplig expertis. I vissa fall kanske våra 8 timmar överstiger med X-antal timmar per natt men då är vi värda det och får sova längre.

Nåväl, efter en god frukost gick vi ut mot hamnen. En sådan dag blomstrar verkligen Rotterdam; människor är i rörelse, båtarna kör fler turer och alla är så mycket gladare. Jag och Rebecka promenerade längs vattnet och stannade till sist på ett café och intog en god dryck. Samtidigt läste vi en bra bok. Solen tog väldigt vilket jag inte trodde. Framåt kvällen hettade det väldigt i hyn och varmare blev det när vi gick på vårt första gympapass, BodyPump. Hualigen, vad kämpigt! Här har man fått slita som en varg under hela förra terminen, men musklerna måste ha förtvinat bort under sommaren. Jag kunde inte gå i trapporna efter det passet, jag kände mig som en ranglig jätteapa med svängig gångstil. 

Lite senare begav vi oss till "The Irishpub", där mötte vi upp de andra utbytesstudenterna. Däremot tog vi oss en god öl denna gång, det var vi värda! Efter att ha snackat lite skit och lyssnat på irländsk livemusik i en tvättäkta irländsk pubmiljö (sågspån på golvet, inte visste jag att det hörde till), så promenerade vi hemåt efter 12-slaget. 

Inga kommentarer: