tisdag 2 september 2008

Första skoldagen

Nu har vi precis kommit hem från skolan, det var vår första dag. Vi läser tre kurser samtidigt: Corporate Communication, Player on the International Market och Cross Cultural Management. Dock är vi lediga måndagar och onsdagar fram till själva examineringsperioden, som är under vecka 44 och 45. Här läser man minst tre kurser samtidigt och har sedan två veckor av examinering av alla kurserna samtidigt. Så det är hard work.
Första kursen som sådan verkar bra, läraren pratade om allt möjligt om byggnader, arkitekter, identifikation, likheter och skillnader världen över, former m.m. Men ibland kändes det som att han svävade ut lite väl utanför ämnet. Vi får väl grepp om kursen nästa vecka, försäkrade han oss om. 

Hungriga och griniga har vi försökt laga pannkakor i det kök som inte ens är värd namnet, KÖK! Här har vi spelat aggressionsmusik och stampat fötterna inne i köket för att bli av med den ilska som just då infann sig när pannkakorna bara blir till en enda stor deg! Jag trodde att det som vi anser som standard i Sverige idag även är standard här. Tänk dig själv en stekpanna som har använts av kinesiska studenter som enbart stekt maten i flott, i samma stekpanna under en 10 års period eller liknande. Inte så mysigt kan jag lova. En bunke samt en vanlig handvisp skulle också göra matlagningen ännu lite lättare. Ikea har vi redan hunnit besöka, så då tänkte vi inte på att köpa dessa saker. Vi får helt enkelt skippa pancakes hädanefter... jaha, så var det med dem; crepsen, omeletten och köttbullarna också...
"Nej jag är inte bitter ja", som Tony Rickardsson intalar sig själv, jag kanske bara låter så. Äh det går över. 

Ikväll ska jag, Rebecka, amerikanskan Melissa, två tjejer från Litauen och kanske fransmannen och tyskarna till någon pub för att bara umgås och dricka en drink eller två. Det är mycket trevliga människor som vi lärt känna! 

Trevlig kväll!   

Inga kommentarer: