onsdag 3 december 2008

Ge mig teorier & fakta

Vad är det med lärarna på skolan? Kan man inte lära ut? Fel på talförmågan? Glömt bort att vi är där för att lära nya saker? Det känns väldigt frustrerande att vi måste bygga vårt arbete på redan befintliga kunskaper. Reklam, det har ingen i vår grupp arbetat med tidigare. Kunskaperna är få med andra ord. I kursen advertising skulle vårt grupparbete bli lättare och bättre om läraren någon gång kunde starta lektionen med en föreläsning, istället för att han ska gå runt i grupperna och kolla hur vi ligger till. Inholland, återigen i ett nötskal. 

En kurs som är rolig och som inte ger ett "slita-i-håret-syndrom" är magazine production. Läraren är väl inte där heller så mån om att ge oss föreläsningar. Där är det pang på uppgiften, "börja arbeta, på fredag ska jag se en dummie från varje grupp". Han är hård och bestämd och har verkligen åsikter om våra ideér, men det är bra att få vettig feedback. Han är en riktig "stilnisse" runt 50-årstaget, rakat huvud, svarta markerade glasögon, en tjock silver/svart ring på ena fingret, ofta en svart polotröja och en kavaj över och fräsiga skinnskor. Han har säkert en väldigt läcker bostad och kör bergis en ny Audi! 

Nåväl, det som gör magazine production rolig är att där besitter vi i gruppen kunskaper och vi brinner för samma sak. Sen att läraren inte ger oss teorier, fakta eller lär ut vad som är rätt och fel inom magazine production's olika regler, är en annan femma. Här får vi i alla fall chansen att göra lite galna och kreativa layouter i tidningen som vi ska skapa. Hemma ska strukturen och layouten helst följa vissa ramar och där har vi inte fått chansen att sväva ut och hitta på lite annorlunda former. Vi har mycket arbete framför oss, men det ska bli kul! 

Inga kommentarer: